Májusi szlovákiai tornagyőzelmével U9-es csapatunk kiharcolta a jogot, hogy az EURO Championship 72 csapatos bécsi döntőjében játszhasson a jövő hétvégén.

Számos selejtezőtorna zajlott az elmúlt hónapokban Európa több országában, hogy ez a szűkített mezőny kialakuljon. Több száz csapat játszott a nagy célért a bécsi nagydöntö jogáért.

Itt kvalifikáció nélkül már ott lehettek Europa TOP klubjainak utánpótláscsapatai, ( Liverpool FC, Juventus FC, AS Roma, Club Brugge, Sporting Lisszabon ... stb ) továbbá a selejtezőtornák rendezői.

A többi csapat a selejtezők sikeres megvívása után került a fináléba. Nekünk ez sikerült és amint a napokban kiderült U11-es gárdánk is részese lehet ennek a tornának csak ők Belgrádba hivatalosak ugyanezen a hétvégén.

Mondhatjuk nem rossz mérleg, legyünk rá büszkék, sok munka van benne gyerektől edzőig!

A döntő sorsolását kedden tartották Bécsben és egy igazi legendás klub kis játékosait sodorta mellénk Fortuna istenasszony, az idei BL győztes Livepool FC U9-es legényei is ellenfeleink lesznek.

Mellettük az MTK Budapest a német Starnberg, a horvát NK Bregana és az osztrák LAC Inter került a csoportunkba.

A gyerekeknek ez már így is egy nagyon szép évzáró, hiszen testközelből érezhetik a torna hangulatát. Nyilván mindent meg fognak tenni, hogy ez a torna szép befejezése legyen a szezonnak.

Akárhogy is alakul, biztosan örök emlék lesz számukra a jövő hétvégi európai döntő!