Illés Akadémia U14 – Lurkó UFC U16 2–1 (0–0)
Lurkó UFC U16:
Nagy D. – Szabó K., Várnai, Lajos – Gyulai, Tóth D., Szakasics, Szalóki, Hajba – Karáth, Berzlánovich. Cserék: Geller, Polgár, Csonka, Tancsics. Vezetőedző: Somlai Roland.
Gólszerző: Berzlánovich (67., 2–1)

Idei első felkészülési mérkőzését játszotta a két U14-essel, illetve öt U15-össel kiegészített U16-os csapatunk. Az első játékrészben kiegyenlített küzdelmet láthattunk: szabadrúgásból, illetve átlövésből tudott csak kísérletezni az Illés Akadémia csapata, egyet leszámítva igazán nagy helyzetet nem engedélyeztünk számukra. Bátran felvettük mi is a kesztyűt a középpályán, így változatos mérkőzés alakult ki. A fordulás után kétszer is a védősorunk mögé tudtak kerülni a zöld-fehérek: mindkettő végén jogos büntetőhöz jutottak, amiből kétgólos előnyt építettek fel. Ez sem szegte a mieink kedvét, és a lelkesedés góllá érett, így első 2022-es felkészülési mérkőzésén 2–1-es vereséget szenvedett a Lurkó UFC U16 (2006).

Három korosztályból álltunk ma össze, így azért többek is ismeretlenek voltak egymásnak. Úgy gondolom, hogy kiválóan illet a meccs a felkészülésbe. Az összeszokatlanságunk ellenére szégyent nem vallottunk, persze még inkább más lehetett volna a találkozó képe, ha a legteljesebb U16-os kerettel tudtunk volna kiállni

– nyilatkozta Somlai Roland a mérkőzést követően.

  • Csatolt dokumentumok