Soproni FAC U19 – Lurkó UFC U19 1–5 (1–2)
Lurkó UFC U19:
Németh H. – Varga T. (Molnár M., 75.), Szabó B., Várnai, Neubauer (Zsirai-Kiss, 46.) – Nagy D. (Verebélyi, 70.), Nagy B., Kovács Á., Hajba (Nemesvári, 46.) – Holtay (Katona Z., 63.), Makkos. Vezetőedző: Janzsó László.
Gólszerzők: Hajba (25., 0–1), Holtay (36., 0–2), Makkos (50., 1–3), Nagy D. (63., 1–4), Kovács Á. (66., 1–5)  

Mi kezdeményeztünk, de nem sikerült betalálnunk, miközben a hazaiak egyetlen lehetőségüket gólra váltották – ez pedig felrázta a mieinket. Hamar egyenlítettünk: Varga Tamás szélről belőtt labdáját Hajba Zoltán csizmaszárral juttatta a kapuba, 1–1. Két perc múlva Makkos Mátét buktatták a 16-oson belül, de a 11-est bravúrral hárította a soproni kapus. A 36. percben Varga Tamás az alapvonalról készítette le a labdát Holtay Benjáminnak, aki 16 méterről kilőtte az alsó sarkot, 1–2.

A fordulás után hamar kettőre nőtt a különbség: Makkos Máté szerzett labdát, bevitte a büntetőterületen belülre és a hosszú sarokba bombázott, 1–3. Egy szöglet utáni kipattanót Nagy Dominik 17 méterről ívelte a hosszúba, bő egy óra elteteltével, 1–4. A 66. percben egy középpályás labdaszerzés után Kovács Ákos 25 méterről félfordulatból emelt a kapuba, 1–5 – ez is maradt a végeredmény.

Szakadó hóban indultunk el Szombathelyről, de szerencsére Sopronban csillapodott az időjárás. Az elemekkel ettől függetlenül meg kellett küzdenünk. Nem találtunk magunkra a meccs elején, „jókor jött”, hogy betalált az ellenfél. Sose lehet félvállról venni egy mérkőzést sem, ráadásul nem feküdt nekünk a füves, mély pálya sem. A kapott gól felébresztett bennünket, ám rutinnal és futballtudással megfordítottuk az eredményt. Le a kalappal a srácok előtt, hozták a kötelező győzelmet. Remekül szálltak be a cserék is, örülök, hogy három ponttal zártuk az őszt

– értékelt Janzsó László vezetőedző.   

  • Csatolt dokumentumok