Csornai SE U13 – Lurkó UFC U13 2–6 (1–3)
Lurkó UFC U13:
 Juhász – Molnár, Gudui, Lakner, Andor – Polgár, Tompa, Farkas – Gartner. Csere: Sántha. Vezetőedző: Joó Bálint.
Gólszerzők: Gartner (3), Farkas, Polgár, Gudui

Csornán vendégszerepelt szombaton délben a Joó Bálint irányította U13-as csapatunk egyik fele. A fordulót megelőzően a Csorna az 5., míg mi, a többiekhez képest két mérkőzéssel kevesebbet játszva, a 7. helyet foglaltuk el a tabellán.

Nagyon jól kezdte a találkozót a Lurkó, az első 20 percben már 0–3 állt a képzeletbeli eredményjelzőn. A hazaiak próbálkozásai hamar elhaltak a vendégek térfélén, labdaszerzést követően pedig a mieink kombinatív, labdabiztos, gyors játékára nem találták az ellenszert. 

Ezután több hiba csúszott a befejezéseinkbe, a másik oldalon viszont két gyors ellentámadást követően a szünet után 3–2-re zárkózott fel a Csorna, ezzel visszakapaszkodva a mérkőzésbe. 

Ebben a periódusban kapusunk, Juhász Zoltán bravúrjaira is szükség volt, hogy ne tudjon egyenlíteni a Csorna, melyek közül egyiket egy büntető hárításánál mutatott be. Ezt követően újabb Lurkó helyzetek következtek, melyeket ezúttal már értékesíteni is sikerült, eldöntve ezzel a három pont sorsát. Összességében nagyon jó, szervezett játékot bemutatva, szemre is tetszetős támadások végén szép gólokat szerezve, ilyen arányban is megérdemelt győzelmet arattunk.

Maximálisan elégedett vagyok a látottakkal, tökéletesen visszakaptam a srácoktól, amit a mérkőzés előtt kértem tőlük. Az első pillanattól koncentráltak voltunk, szervezetten védekeztünk, minden szempontból nagyon érett játékot mutattunk be. Szinte hiba nélkül, higgadtan hoztuk ki minden alkalommal a labdákat, az összes szituációban a játékot kerestük, játszani próbáltunk, kombinatívak voltunk. Labdavesztések után egyből visszazártunk, a saját térfelünkön kevés területet hagytunk ellenfelünknek, nem hagytuk őket kibontakozni. A mérkőzés középső szakaszában sajnos volt egy kisebb hullámvölgy a játékunkban. Ekkor is megvoltak a helyzeteink, de nem sikerültek jól a befejezések, viszont ellenfelünk néhány alkalommal a védelmünk mögé tudott kerülni, amelyből veszélyes szituációkat alakítottak ki. Ezen időszakban kapusunk is hozzátette a részét a győzelemhez, büntetőt is hárított. Nagy szükség volt a bravúrjaira, hogy ne legyen még szorosabb a találkozó. Nagyszerű győzelmet arattunk egy nagyon jó, képzett csapat ellen. Gratulálok a csapatomnak

– értékelte a mérkőzést Joó Bálint.

  • Csatolt dokumentumok