ESK Ménfőcsanak U17 – Lurkó UFC U17 2–5 (1–2)
Lurkó UFC U17:
Kiss B. – Prógli (Tóth D., 46.), Kovács Á., Neszlinger (Holtay, 77.), Vajda (Hajba, 72.) – Fábián (Nagy D., 72.), Lang (Horváth H., 77.), Vér, Makkos – Szár (Szabó B., 46.), Mesics-Leiner (Varga T., 46.). Vezetőedző: Janzsó László.
Gólszerzők: Makkos (3., 11-esből, 0–1; 25., 1–2), Varga T. (74., 1–3; 75., 1–4), Holtay (90., 2–5)

Gyors gólváltással indult a mérkőzés: mi büntetőből szereztünk vezetést, ám hamar egyenlítettek a ménfőcsanakiak. A 25. percben Makkos Máté remekül vitte el a labdát két védő közé és a jobb alsóba lőtt, 1–2. A szünetre is ezzel az eredménnyel vonultunk. Sokáig aztán nem esett gól a második félidőben, míg az utolsó negyedórában négy is! Előbb Varga Tamás egy beadás utáni kavarodásnál találta meg a labdát, majd egy perc múlva ugyanő szép befordulás után a 16-osról lőtt a hosszúba. A hazaiak nem sokkal később szépítettek, ám a hajrában Holtay Benjámin ügyesen tartott meg egy labdát, lefordult belőle, és a bal alsóba lőtt, kialakítva az 5–2-es Lurkó-győzelmet.

A kezdet az öltözőben nehéz volt, mert az edzéshiány rányomja a bélyegét az elmúlt időszakra. Kellemetlen ellenféllel találkoztunk, talán mondhatom, hogy a futballt mi játszottuk. Az első félidőben volt két büntetőnk: az egyik gól lett, a másik sajnos kimaradt. Nagyon esélyt sem adtunk arra, hogy helyzeteik legyenek a hazaiaknak, ügyesen lejátszottuk ezeket a szituációkat. Próbálták tördelni a játékot, egy kicsit ez minket megzavart. Rengeteg lehetőségünk volt az első félidőben, akár le is zárhattuk volna a meccset már ebben a periódusban. Kértem a szünetben, hogy továbbra is ezt a támadójátékot mutassuk. Fegyelmezettek voltunk és alázatosan futballoztunk. 2–1 után ellaposodott a meccs, ám a változtatások után megújultunk: két cserém három gólt ért el! Jó hangulatban értünk haza: sokat kivett a találkozó a játékosokból, de felszabadultunk, és jó volt ezt a csapatszellemet viszontlátni. Le a kalappal a fiúk előtt

– mondta Janzsó László a találkozót követően.

  • Csatolt dokumentumok