Balatonfüredi USC U19 – Lurkó UFC U19 1–5 (1–3)
Lurkó UFC U19:
Gácsi (Pfeiffer, 58.) – Szabó B. (Hajba, 57.), Vajda, Kovács Á., Ágoston – Nagy D., Mesics-Leiner, Holtay (Szár, 50.), Varga T. – Rozmán, Makkos. Vezetőedző: Janzsó László.
Gólszerzők: Makkos (8., 0–1), Holtay (17., 1–2), Rozmán (28., 1–3), Szár (58., 1–4), Hajba (70., 1–5)

Utolsó idegenbeli találkozójára Balatonfüredre látogatott a Lurkó UFC U19 (2004-2005). A szél az első félidőben a hazaiakat segítette, de a vezetést mi szereztük meg. A 8. percben Nagy Dominik kiugratását Makkos Máté vitte el a két védő között, majd szép mozdulattal lőtt a kapuba, 0–1. Pár perccel később a szél segítette meg a hazaiak előrevágott labdáját, amiből be is találtak, 1–1. Újabb öt perc elteltével egy szöglet után Holtay Benjámin csúsztatott a kapuba, 1–2. Sok-sok szélen vezetett támadásunk volt Varga Tamás részéről, Makkos Máté jól mozgott ezekre a centerpozíciókban. A 28. percben Ágoston Roland cselezte végig magát a bal oldalról indulva, beadását Rozmán Dániel bólintotta a hazaiak ketrecébe, 1–3. Bátor megindulás volt pontos passzal és remek érkezéssel!

A szünet után két párosjátékon dőlt el a mérkőzés. Rozmán Dani jól játszott össze a csereként beálló Szár Gáborral, utóbbi pedig szép gólt rúgott, 1–4. A 70. percben Rozmán megint remekelt, ezúttal Hajba Zoltánt játszotta meg, aki a két védő között bebújva lépett be a 16-oson belülre, majd ügyesen lőtte el a labdát a kapus mellett, 1–5. A 91. percben szabadrúgásból még kapufát szereztünk – mindezt úgy, hogy két kisebb sérülés miatt csak 8 mezőnyjátékossal szerepeltünk a mérkőzés utolsó időszakában.

Ahogy azt többször hangsúlyoztam már: nincsen jó és nincsen rossz csapat ebben a bajnokságban. Ezen a napon teljes mezőnyfölényt alakítottunk ki: igaz, kellett a kapusaink részéről a bravúrok is, de nem volt veszélyben a győzelmünk. Elszántan, fegyelmezetten futballoztunk, jó volt a kommunikáció a csapatrészek között. Lehetett volna nagyobb különbség is, de így is jár a dicséret a srácoknak. Úgy rúgtunk ma öt gólt, hogy nem kellett mindezt az ellenfélnek megköszönni. Az ügyes és taktikus játékunk volt a kulcs mindegyikhez: tetszett a pontrúgások utáni határozottság és a középpályás-játék kifejezett támadójellege

– értékelt Janzsó László a találkozó után.

 

  • Csatolt dokumentumok