Az opavai tornán Anderkó Zalán Zétény, Bangó Benedek, Hányi Bálint, Horváth Dániel, Kiss Benedek, Laczi Milán, Lajos Patrik, Lengyel Ágoston, Németh Noel, Poszavecz Lénárd Balázs, Tóth Noel összetételű U11-es (2011) kerettel dolgozott Faggyas Milán és Vargovics Zsolt. 

A szombati napon a Lurkó a pozsonyi Slovannal 1–1-et játszott – ez volt a csoport egyetlen olyan találkozója, ahol nem cseh csapatok játszottak. A Sigma Olomucot 3–0-ra, az FC Baník Ostravat 3–2-re, az FC Fastav Zlínt 3–1-re verték meg a zöld-feketék. A rendező SFC Opavával 1–1-es ikszet értünk el, míg további négy találkozón nem kaptunk gólt: FC Vratímov (4–0), FC Hlucín (0–0), TJ Sokol Slavkov (3–0), TJ Valasské Meziricí (3–0).

Az első napon kilenc mérkőzést játszottunk, amelyek egyikén sem kaptunk ki – a felsőágra kerültünk. Mind játékban, mind eredményességben pozitív napot zártunk, jól futballoztunk, és hat mérkőzést megnyertünk, míg három döntetlennel ért véget. Elégedettek lehettünk, és szombat késő délutántól már a másnapra készültünk

– foglalta össze az első nap eseményeit Faggyas Milán.

Az első nap jó szereplés alapján a mieink az ún. „Aranyágra” kerültek, ahol öt találkozó várt ránk. A torna kiírása alapján három döntetlent és egy győzelmet hoztunk magunkkal. A vasárnapi meccsek sorát három sikerrel kezdtük. A cseh MFK Kravarét 3–1-re, a Sigma Olomuc másik csapatát 3–0-ra, majd az MFK Skalicát 5–0-ra győztük le. A végül bronzérmes pozícióban záró lengyel Sleza Wroclawtól 2–1-re, és a tornagyőztes Trencséntől 3–0-ra kaptunk ki.

Az utolsó két meccsre fizikálisan és fejben is elfáradtunk, előtte viszont sok pozitív élményt gyűjtöttek a gyerekek. Domináltunk a találkozókon – még az utolsó kettőn is, talán nem hoztunk jó döntéseket a kapu előtt. Jó érzés volt, hogy tulajdonképpen minden csapat bennünket szeretette volna megverni – az utolsó meccsen – kvázi a döntőben – sokan nekünk szurkoltak. Már az első nap után a későbbi tornagyőztes csapat vezetői is jelezték, hogy úgy érzik: ők és mi kiemelkedünk a mezőnyből – ez a szakmai visszajelzés is a gyerekek munkáját dicséri. A döntőre már elfogytunk, de le a kalappal a gyerekek előtt. Minden játékos egyenlő időt töltött a pályán, akik eljöttek, nagy élményben részesültek és egy jó tornán szép eredményt értünk

– mondta Faggyas Milán a találkozó után.

A torna legjobb játékosa Lengyel Ágoston lett.

A húsz csapatot felvonultató opavai torna élmezőnye:  

1. FC Trencin
2. FK Baník Ostrava
3. Sleza Wroclaw
4. Lurkó UFC
5. Sigma Olomuc „B”

6. MFK Kravaré
7. SK Slovan Bratislava
8. FC Hlucín
9. SFC Opava
10. MFK Skalica

  • Csatolt dokumentumok