Lurkó UFC U17 – Pápai ELC U17 1–2 (1–0)
Lurkó UFC U17: Kiss B. – Prógli (Fábián, 70.), Neszlinger, Várnai, Wágner – Makkos (Nagy D., 73.), Varga M. (Gyulai, 88.), Lang, Farkas B. (Hajba, 46.) – Mesics-Leiner, Tóth D. (Holtay, 46.). Edző: Janzsó László.
Gólszerző: Wágner (36., 1–0)

A két hatpontos csapat találkozóján valamivel a vendégek kezdtek jobban, de hamar kiegyenlítődött a játék, sőt, bő fél óra elteltével egy sarokrúgást követően a Lurkó szerezte meg a vezetést. Egy órát játszottak a csapatok, amikor 11-esből tudtak egyenlíteni a pápaiak, ezt követően két nagy helyzet is adódott a mieink előtt, de ezek kimaradtak. Amikor már sokan elkönyvelték a döntetlent, akkor egy bedobás utáni rendkívül balszerencsés szituáció után a PELC a győztes találatot is megszerezte, így a kék-sárgák 2–1-re nyertek.

Nagy iramban kezdett a Pápa, de a jelenleg rendelkezésemre álló keret – öt fiatallal egészültünk ki, ebből hárman voltak a kezdőben – jól dolgozott. Az első félidőben a védelem rendben volt, a középpálya szerkezete akadozott, de ezt is megoldottuk. A labdaszerzésekből szerettünk volna gyors támadásokat vezetni – ez jól is működött az első félidőben, egy ilyen helyzetből lett szögeltünk, amit Wágner Levente szép gólja követett. A gól után is maradt a nagy iram, jött a Pápa, de az első 45 perc rendben volt a részünkről. Sokkal rosszabb nem volt a helyzet fordulás után sem: 11-esből egyenlítettek a pápaiak. Többször is eljutottunk a kapujukig. Egy picit előjött a keretek közötti differencia és a rutinból adódó különbség – azt hittük, hogy már lefújták a mérkőzést, de egy bedobás utáni szituációt követően a győztes gólt is megszerezték a vendégek. Elkerülhető lett volna a vereség, a döntetlen lett volna igazságos. Örülök, hogy kisegítettek bennünket a fiatalok, elég jól szerepeltek: mindenkinek rengeteget kell még fejlődni, de elsősorban fejben kell előrelépni, és akkor az ilyen meccseket nem csak ikszre hoznánk, hanem meg is nyernénk

– mondta Janzsó László a találkozót követően.

  • Csatolt dokumentumok