Lurkó UFC U16 – Pápai ELC U16 2–2 (1–1)
Lurkó UFC U16:
Nagy D. – Mesics-Leiner, Vajda, Simon, Karáth (Verebélyi, 46.), Szabó B. (Kovács N.., 62.) – Kevy (Hajba, 38.), Kolozsvári, Varga M. – Szár, Szalóki-Varsányi (Dénes, 65.). Vezetőedző: Somlai Roland.
Gólszerzők: Mesics-Leiner (29., 1–1), Varga M. (87., 2–2)

A múlt héten eldőlt, hogy a Regionális U16-os bajnokság Észak-nyugati csoportját a Pápai ELC nyeri meg, így a Lurkó UFC a regnáló bajnokot fogadta a bajnokság 25. fordulójában. Mi volt eddig az egyetlenek, akik ellen döntetlent játszott a Pápa, és ez most másodszor is sikerült!

A vendégek szereztek vezetést egy beadást követően: a kapusunk által kipaskolt labdát juttatták a kapuba, balszerencsés szituáció volt. Kedvünket nem vette a bekapott gól és szűk fél óra után tudtunk egyenlíteni! Mesics-Leiner Félix egyéni szóló után talált be: kicselezte az előtte sorakozó védőket és könyörtelenül lőtt a jobb alsóba, 1–1. A változatos és helyenként jó iram a szünet után is megmaradt. Gólok azonban csak a hajrában születtek. A 82. percben egy előre vágott labdánál nem megfelelően kommunikáltunk, ezt kihasználva pedig megint a pápaiaknál volt az előny. Mi ekkor sem adtuk fel, és három perccel a vége előtt Varga Mátyás 25 méterről eleresztett bombája a léc alá csapódott, ezzel pedig kialakult a 2–2-es végeredmény.

Először is szeretnék gratulálni a Pápa bajnoki címéhez! Egyértelműen a bajnokság legmeghatározóbb csapata az övéké. Szeretnék az enyémeimnek is gratulálni! Nem csak az egy pontért, hanem azért is, mert az elmúlt hetekben átlagon felüli edzésmunkát végeztünk. Akkoriban volt egy kis gödör, azóta sikerült kilábalni belőle, rengeteget tettek érte a srácok. Gyakorlatilag a télen a vírushelyzet miatt nem tudtunk rendesen alapozni, most értünk el arra a szintre, ami immáron elégséges. Ami a mai napot illeti, két teljesen egyenrangú csapat küzdött a győzelemért a pályán. Színvonalas futball folyt az egész mérkőzésen. Úgy éreztem, hogy a miénk lesz a meccs, de a vége előtt nem sokkal a Pápa megint megszerezte a vezetést. Sok idő nem volt hátra, de az utolsó erőinkkel is a pontszerzésért hajráztunk. Ennek meg is lett az eredménye Fontos gól volt az egyenlítő találtunk a csapat és Matyi számára is! Pozitívum, hogy a bajnok Pápától kétszer is pontot csentünk, és egyenrangú ellenfelek tudtunk lenni. Bennem apró hiányérzet van azért, hogy egyszer sem tudtuk legyűrni őket. Örülök, hogy ilyen remek az öltözői hangulat jelenleg, szezon végéig még van pár meccs, szeretnénk szépen zárni

– mondta el gondolatait a találkozó után Somlai Roland.

  • Csatolt dokumentumok