Az idén 17. alkalommal rendezték meg az ausztriai Gabersdorfban a nagymúltú pünkösdi tornát.

Az első napon, szombaton játszott U9-es csapatunk. Rekkenő meleg jellemezte a torna időjárási körülményeit.

Ez azonban kis játékosainkat egyáltalán nem zavarta és bár nehezen indultunk, de a vége szép lett.

Eredmények :

Csoportmérkőzések :

Lurkó UFC - Juniors Oberrösterreich 0:1

Lurkó UFC - SV Gabersdorf 4:0

Lurkó UFC - CFR Cluj 0:0

Lurkó UFC - NK Malecnik 3:2

Lurkó UFC - FC Stadlau II 3:1

A csoport első és harmadik mérkőzésén hadilábon álltunk a góllövéssel, ezeket így nem is tudtuk megnyerni, sőt a linzi csapattól kikaptunk. A másik három találkozó viszont sima volt. A Linz és a Kolozsvár ellen sem játszottunk rosszul, szép támadásokat vezettünk, de képtelenek voltunk az ellenfél hálójába juttatni a labdát. Enek ellenére megnyertük a csoportot és a 16 közé jutottunk.

Nyolcaddöntő :

Lurkó UFC - FC Stadlau I. 2:1

A mérkőzést végig uraltuk a jó felépítésű, fizikálisan erős bécsiek ellen.

Negyeddöntő :

Lurkó UFC - FC Ajka 3:1

Az ajkai csapat ellen magabiztos győzelmet arattunk és ezzel ott voltunk a végjátékban, eldőlt, hogy éremért játszhatunk.

Elődöntő :

Lurkó UFC - Juniors OÖ 3:2

Eljött a visszavágás ideje, hiszen az első meccsen ettől a csapattól szenvedtünk vereséget. Most azonban már sokkal okosabban és jobban játszottunk, mint akkor és ennek meg lett az eredménye. A győzelemmel ott voltunk a döntőben. Az ellenfél az a Slovenska Bistrica volt, ahol két játékos fizikális méreteivel edzőink magasságát surolta és az elődöntőben 5:0-ra verte a Ferencvárost.

Lurkó UFC- Slovenska Bistrica 0:2

Nekünk sem sikerült legyőzni őket, de mi futballoztunk, támadásokat vezettünk és voltak helyzeteink, azonban gólt nem tudtunk szerezni.

A torna eredménye :

1. Slovenska Bistrica

2. Lurkó UFC

3. Juniors OÖ

4. Ferencváros

Összességében leirhatjuk, hogy amit a gyerekek az edzésen gyakorolnak - a támadásépítések a kreatív játék,- visszaköszöntek a játékunkban. A nagy meleg minden csapat számára nehéz körülményeket teremtett, de a srácok szépen odatették magukat. A tornán a mezőny vegyes volt erősségét tekintve, voltak nagyon jó csapatok és voltak gyengébbek, Ausztriából, Horvátországból, Boszniából, Szlovéniából és Magyarországról. A győztes csapaton kivül jó erőt képviselt például a Ferencváros a Zalaegerszeg, a Juniors OÖ, Stadlau ....

Ez a torna jó felkészülés volt a jövő heti saját tornánkra, amikor ennél egy még erősebb mezőny játszik majd Répcelakon. A teljesség igénye nélkül itt lesz a Ferencváros, Budapest Honvéd, Újpest TE, MOL Vidi FC, ETO FC Győr, Slovan Bratislava, Flyeralarm Admira, Blau Weiss Linz, Wiener Sportclub, HNK Gorica .... Szóval rangos, erős mezőny!

Június harmadik hétvégéjén pedig következik Bécsben a Champions Trophy 72 csapatos döntője többek között a Liverpool FC, Juventus FC, AS Roma, Sporting Lisszabon, Club Brugge, Dinamo Zagreb ..... csapatok társaságában.

Csapatunk tagjai voltak a tegnapi tornán : Szalay Bendegúz, Reiber Marcell, Rajtosics Hunor, Molnár Barnabás, Mihók Martin, Vincze Dániel, Polgár Ádám, Takács Dominik, Széplaki Sára, Németh Ádám, Módly Samu

A gyerekek edzői : Vargovics Zsolt, Lengyel Miklós

 

  • Csatolt dokumentumok