Az U7-es (2012) korosztállyal a Red Star Penzing által rendezett tornán vettünk részt Bécsben.

A rendezvényen 4 ország 18 csapata képviseltette magát, és úgy gondolom egy nagyon jól szervezett, jó hangulatú és kiváló színvonalú torna volt. Ezzel a korosztállyal még csak 1-2 tornán vettünk részt, azok is inkább kisebb volumenünek számítottak, úgy, hogy a gyerekek is izgatottan várták.

A csoportmeccsek során végig jól, dinamikusan, támadó szellemben futballoztunk, a meccsek nagy részét mi irányítottuk.

 

Csoportmeccseink eredményei:

 

Lurkó UFC - Red Star Penzing 5:1

A hazai csapat ellen kezdtük szereplésünket, sima győzelmet tudtunk aratni.

 

Lurkó UFC - Austria Wien 4:4

A későbbi győztes csapat ellen egy nagyon küzdelmes, fordulatos és mindenképpen látványos meccsen játszottunk igazságos döntetlent. 2:1-es Austria Wien vezetés után sikerült fordítanunk 4:2-re, ám az ellenfél ki tudott egyenlíteni.

 

Lurkó UFC - Slovan Bratislava 4:2

Lurkó UFC - SC Sopron 4:1

Mindkét mérkőzést mi irányítottuk, úgy gondolom mindkétszer megérdemelten nyertünk.

 

Lurkó UFC - LASK Linz 2:1

A Linz egy nagyon erőszakos és ügyes csapat volt, nagy küzdelemben a mérkőzés végén sikerült megszereznünk a győztes találatot.

 

Eredményeink alapján 4 győzelemmel és 1 döntetlennel, 13 ponttal csoportunk élén végeztünk, így az 1-6. helyért folytathattuk tovább a küzdelmet. Ide már kizárólag nagy játékerőt képviselő csapatok jutottak be. A gyerekek játékára és küzdeni akarására továbbra sem lehetett panasz, ám ezek a csapatok már akár 1-1 kisebb hibánkat is ki tudták használni.
 

Felsőházi eredmények :

 

LURKÓ UFC 1:2 Rapid Wien

LURKÓ UFC 1:2 Sparta Praha

Mindkét mérkőzés nagyon küzdelmes és látványos játékot hozott, sajnos mindkétszer ellenfelünk bizonyult jobbnak 1 góllal, de úgy gondolom összességében megérdemelten.

 

Lurkó UFC - Team Wiener Linien 3:2

Megérdemelt győzelmet arattunk.

Lurkó UFC - Austria Wien 2:2

Az Austria Wien ellen a csoportmeccsünkhöz hasonlóan egy nagyon látványos mérkőzést játszottunk, itt is igazságos döntetlen született.

 

Lurkó UFC - Spartak Trnava 0:0

Az utolsó mérkőzésünkön lehetett egy kis hiányérzetünk, itt véleményem szerint győzelmet érdemeltünk volna, 2 hatalmas kapufa mellett több helyzetet is kihagytunk.

A torna végeredménye:

1. Austria Wien

2. Rapid Wien

3. Lukó UFC

4. Spartak Trnava

5. Sparta Prága

6. Team Wiener Linien

7. MTK Budapest ......

Fider Ádám edző :

"Nagyon büszke vagyok a srácokra, hiszen az egész tornát végigküzdve, jó játékkal végezhettünk egy ilyen erős mezőny harmadik helyén. Egy mérkőzés kivételével minden összecsapáson rúgtunk és kaptunk is gólt. Ebben a korosztályban főleg az 1:1 elleni játék dominál, amelyik csapat ezeket jobban használja ki, általában az nyeri a mérkőzést. 1:1 ellen támadásban nagyon erősek voltunk, ám védekezésben nem kifejezetten, ennek tudható be a sok kapott gólunk. A tanulási folyamatunkban a hangsúly eddig a korosztályos sajátosságokat figyelembe véve az egyéni támadójátékon volt, arra pedig sok panaszunk nem lehetett. A labdakihozatalunk is sokat fejlődött az elmúlt időszakban, illetve több olyan gólt rúgtunk, hogy a kapu előtt egy játékosunk lepasszolta jobb helyzetben lévő társának a labdát, ami ebben a korosztályban nagyon ritka. A csapat minden egyes tagja sokat tett hozzá az eredményhez, ám mindenképpen kiemelném Hányi Bálintot és Lengyel Ágostont, akik nemcsak a csapatból, de az egész mezőnyből kiemelkedtek."

 

A csapat tagjai : Pető Takács Botond, Novák Bence, Lengyel Ágoston, Hányi Bálint, Sóvári Dávid, Horváth Máté, Németh Levente, Németh Ádám, Jáger Noel, 

A csapat edzői : Fider Ádám, Pados József ( ezen a tornán Jocit, Biegner Dániel helyettesítette )

 

2012-es gyerekeink most játszottak először egy igazán rangos tornán külföldön. Az eredmény, amit elértek megsüvegelendő, hiszen Bécs, Budapest, Prága, Pozsony  csapataival mérkőzhettek, továbbá más jelentős utánpótlásképző klubok is a repertoárba kerültek. Mindössze két egy gólos vereség került a jegyzőkönyvbe, 10 szó szerint megvívott mérkőzés során.

A teljesítményt a helyén kell kezelni, nem szabad túlértékelni, de értékelni kell.

A Lurkó UFC több mint két évtizede adja a tehetséges gyerekeket a magyar labdarúgás felsőbb köreinek.

Ez  a csapat a legifjabbakat képviseli egyesületünkben, fiatal, ambiciózus edzők állnak az élükön, dolgozniuk kell, látják a külföldi tornákon, hogy hová és merre induljanak a gyerekek képzésében, nevelésében. Sok torna következik - még júniusban is -, ahol bizonyíthatnak. Tudjuk nem mindig lesz az út kihímezve, lesznek pofonok, hullámvölgyek, de azt is látjuk, hogy van mire építenünk! 

Az alapjait egy jövendő, remélhetőleg erős korosztálynak leraktuk!

Szép volt Gyerekek!