Lezárultak a megyei futsal bajnokság selejtezői.

Az Illés Sport Alapítvány csapata megnyerte csoportját, ezzel az U15, U13 és az U11 is makulátlan maradt, mindössze utóbbiak játszottak egy döntetlent. 43 mérkőzésen 395 gólt rúgtak játékosaink és 33-t kaptak.

Ebben a három korosztályban a kiírás szerint a megyei döntők következnek, és azok nyertesei jutnak tovább egy regionális döntőbe. A sorozat végén következhet az országos döntő, de az még odébb van, oda még hosszú út vezethet. Tavaly egy korosztályban (U15) jutottunk el odáig, és ez az egy csapat képviselte Vas megyét az országos fináléban.

Az idei évben is hangsúlyt fektetünk erre a szakágra, és bár nagyon sűrű a programunk, próbálunk kiállni és helytállni ezeken az erőpróbákon.

Az U15 korosztályban szombaton már el is indult a megyei döntő, együttesünk mellett a Haladás VSE A csapata és a Király U14 jutott a döntő szakaszba.

Mivel U15-ös csapatunk szombaton Kapfenbergben játszott, ezért U14-es játékosaink szerepeltek Ikerváron, kiegészülve két U15-ös játékosunkkal.

Eredmények :

Illés AKA - Király SZE U14 5:2

Illés AKA - Haladás VSE A 1:1

Az első mérkőzésen magabiztos győzelmet arattunk a Király U14 ellen. A Haladás ellen végig uraltuk a játékot, vezettünk is, ám a végén a Hali egy figyelmetlenségünket kihasználta és egyenlített. A döntő jövő héten Répcelakon folytatódik, és a megyei futsal bajnoki cím is gazdára talál.

Ott már az eddig imponálóan szereplő U15-ös csapatunk néhány játékosa lép pályára, reméljük megszerzik az első helyet. Eddig 150 gólt szereztek és mindössze 10-t kaptak. Hajrá Srácok!

Az U13 és U11 megyei döntői a következő hetekben rajtolnak.

Az Illés Sportalapítvány U9-es csapata szintén megnyerte csoportját, náluk nincsen országos döntő, megyei döntőről egyenlőre nincs informáciönk.

A Lurkó csapatai is pályára léptek a megyei futsal megmérettetésen. 

Az U15-ös és U13-as korosztályunk karnyújtásnyira volt a finálétól, mindkét csapat ugyanannyi ponttal végzett mint a csoportelső, de gólkülönbségük gyengébb volt mint a csoportgyőztes Haladás VSE együtteseinek. Így ezek a gárdáink a 4-6 helyért játszanak a továbbiakban.

A Lurkó U10-es csapata az U11-es bajnokság B csoportjában végzett a második helyen. Ők szintén a 4-6. helyért lépnek majd pályára.

U8-as lurkóink, kiegészülve egy-két még fiatalabb játékosunkkal az U9-es bajnokságban küzdöttek és örömünkre pontokat tudtak szerezni. Ők is belekóstoltak a játék ezen szakágába, fognak ök még örömet szerezni nekünk!