Lurkó UFC U17 – II. Kerület UFC 1–1 (0–1)
Lurkó UFC U17:
Répcei – Tancsics, Ilniczki, Baldauf, Hütter (Bódi, 66.) – Biró (Nagy B., 55.), Csóri, Kálócz – Szabó B. (Kovács F., 55.), Kovács N., Bertha. Vezetőedző: Nagy Krisztián.
Gólszerző: Nagy B. (71., 1–1)

A Regionális U17-es bajnokság Kiemelt Nyugati csoportjában a 25. fordulót rendezték ezen a hétvégén. A Lurkó UFC U17 (2007) a II. Kerület UFC csapatát fogadta Szombathelyen. Az első félidő közepén az előrevágott labdákkal próbálkozó vendégek szerezték meg a vezetést – azonban nem egy ilyen akció végén, hanem pontrúgás után. A 24. percben egy sarokrúgás után szerencsés gólt szereztek a vendégek, a közelről kapufára fejelt labda visszapattant a védőnkre, majd onnan csorgott a hálóba.

A II. játékrészre átvettük az irányítást, a kispadról is minőség érkezett! Persze ebben benne volt a veszély is, a kontrákra nagyon oda kell figyelni – ebben jók voltunk, sokszor kisegítettük egymást. Közeli, 17 méteres szabadrúgásokkal veszélyeztett mindkét csapat – és egy ilyen után tudtunk egyenlíteni! A 71. percben a 16-os előterében Kovács Ferenc buktatásáért járó szabadrúgást rövid hezitálás után Nagy Bálint lőtte a felső sarokba, egálra hozva és ismét nyílttá téve mérkőzést. A hajrában nem született több gól, így ötödik 1–1-es döntetlenját játszotta ma a Lurkó UFC U17 (2007).

Dacolva az egész világgal a hat pont megszerzését tűztünk ki a hátralévő két mérkőzésre. Ennek ellenére az első félidőben nem az történt, amit elterveztünk. Leginkább az egyéni feladatoknál nem voltunk elég határozottak, lógtak az 1:1 párharcok, és saját magunk gátjai voltunk a támadások építésnél. Hátulról építkeztünk, az ellenfél pedig előre ívelésekkel próbálkozott és talán az ő akaratuk érvényesült jobban az első félidőben. A szünetben figyelmeztetni kellett a fiúkat a célra, és úgy gondolom mindenki vette is az adást! Határozottabb játékkal rukkoltunk elő és a második félidő irányítása már a mi kezünkben volt. Jót tettek a frissítések is. Több rizikót vállaltunk be, de az ellenfél visszatámadásainál mindig volt valaki, aki rendet rak, odaér, blokkol vagy éppen felszabadít. Emellett mind a két csapatnak adódott szerencséje is. Inkább a küzdelem dominált az utolsó 20 percben, az oda-vissza indításokkal nagyon hektikussá vált a játék. Sok terület nem volt játszani, úgyhogy próbáltuk a küzdő szellemet meglovagolni. Így az utolsó hazai mérkőzésén küzdelmes, hajtós II. félidő után egy 1–1-es döntetlent játszottunk. Ahogy az egész szezonban kitartottak a fiúk, a mai mérkőzésen is ez a hozzáállás hozta meg az eredményt. Már csak egy célunk maradt, az utolsó fordulóra: legyőzni a Sopront! Csapatunk nevében szeretnék gratulálni az U16-os korosztálynak és edzőinek a bajnoki címhez! Sok sikert kívánunk az osztályozóhoz, szorítunk nekik

– értékelte a találkozót Nagy Krisztián.

  • Csatolt dokumentumok