FC Nagykanizsa U13 – Lurkó UFC U13 0–16 (0–1, 0–5, 0–2, 0–8)
Lurkó UFC U13:
Palatin Tamás, Széplaki Sára, Gombos Zalán, Sántha Zalán, Pencz Milán, Takács Dominik, Rajtosics Hunor, Polgár Ádám, Szakács Benedek, Vincze Dániel, Győrvári Levente, Pék Zalán, Szalay Bendegúz, Kraller Noel. Vezetőedző: Pál Gergely.
Gólszerzők: Vincze (28., 39., 78., 79.,), Rajtosics (57., 70., 74.,), Kraller (24., 31., 56.), Szakács (3., 73., 80.), Polgár (64., 77.), Szalay (29.)

A várttal ellentétben kegyes volt az időjárás a csapatokkal, nem esett, sőt, a frissen felgumizott műfüves pályának köszönhetően a sárdagasztást is megúszták a csapatok. A kellemes körülmények között parázs hangulatú, szoros mérkőzésben reménykedett mindkét fél, hiszen a bajnokság két stabil, a focit játszani akaró középcsapata csapott össze egymással. A mienkben égett a vágy, hogy visszavágjanak a rendkívül bosszantó hazai vereségért. A játékosainknak sikerült legyőzniük az izgatottságot, mindenki motiváltan és végig koncentrálva focizott. Az őszi mérkőzéssel ellentétben ezúttal nem "csak" kialakítottuk a helyzeteinket, jónéhányat sikerült értékesíteni, óriási fölénnyel nyertük meg a találkozót.

Végre egy olyan mérkőzést játszottunk, amelyen nekünk sikerült szinte minden, a megbeszélt taktikát betartva megleptük ellenfelünket. Örülök, hogy a bajnokság egy hozzánk hasonlóan stabil középcsapatát sikerült nagy gólkülönbséggel legyőznünk idegenben! A Kanizsa az őszi mérkőzéshez hasonlóan stabil védekezésre alapozó kontrajátékra rendezkedett be, bízva a támadóik gyorsaságában és kombinatív játékában. Az első negyedre azt kértem a srácoktól, hogy álljunk vissza, ne támadjunk ki. Fegyelmezetten, egymáshoz közel játszva szűkítettük le a területet, zártuk a passzsávokat, tolódtuk le jól az ellenfél próbálkozásait. A labdakihozatalukhoz adtunk területet, de a szervezettségünknek köszönhetően egy szabadrúgástól eltekintve nem forgott veszélyben a kapunk, el sem tudtak jutni a támadózónájukba. Tetszettek az átmeneteink, ezekben a percekben a kialakított helyzeteinket még elizgultuk. A vezetés korai megszerzése nagyon fontos volt, türelmesen játszhattuk a saját játékunkat. A második negyedtől váltottunk, a Nagykanizsa nem tudott mihez kezdeni a gyors, határozott letámadásunkkal! A találkózó végéig képesek voltak a gyerekek nyomás alatt tartani az ellenfelünket, a labdát szinte ki sem tudták hozni a kapujuk elöl. Bátran használtuk a széleket, a beadott vagy lekészített labdákra voltak érkezőink, a befejezésekre fejjel is és lábbal is volt vállalkozó kedv. Egyre többet "merjük" használni az üres területeket, jól léptünk be ezekbe labdákért és forgattunk, az előre játékot keresve építkeztünk belőle. Az elmúlt időszakban gyakoroltakból ma sok mindent viszont láthattam a pályán. Felvállaltuk a párharcokat, a nagyrészét sikerült megnyernünk. A kommunikáció megfelelő és folyamatos volt a gyerekek között. A hibákat a meccs szüneteiben pár szóban megbeszéltük, szerencsére nem sok volt belőlük ezen a délutánon! A játékosaim hozzáállásáról mindent elmond, hogy nem álltak meg egyetlen pillanatra sem, az utolsó negyedben 8 gólt rúgtunk... Ez a győzelem igazi csapatmunka volt, mindenki beletette a maga részét! Gratulálok! Hajrá, Lurkó

– értékelt Pál Gergely vezetőedző.

  • Csatolt dokumentumok