SC Sopron U14 – Lurkó UFC U14 5–1 (4–0)
Lurkó UFC U14:
Répcei – Varga B., Somogyi-Rezner, Csóri, Kovács F., Takács M. – Polgár, Vecsera (Rétközi Cs., 58.), Geller – Tóth A., Farkas B. Edző: Nagy Krisztián.
Gólszerző: Farkas B. (44., 4–1)

A Regionális U14-es bajnokság Észak-nyugati csoportjának második fordulójában az SC Sopron vendégeként léptek pályára Nagy Krisztián tanítványai. Hamar, már a 8. percben hátrányba kerültünk, majd nem sokkal a félidő közepe után egy szöglet után már kettő volt közte. Az első játékrész hajrájában egy figyelmetlenség és egy fegyelmezetlenség után újabb gólokat szereztek a piros-fehérek, és ezzel el is dőlt a három pont sorsa.

A szünetet követően egy gyors gólváltás után megmaradt a négytalálatnyi differencia, és voltak ekkor már periódusok, amikor jobban játszottunk, de ma kevés volt a hit és az akarat, így pont nélkül maradtunk.

Keserű a szám íze, nem zártunk jó hetet. Az elmúlt napokban hiányzott a minőségi munka és ez a meccsen is visszaköszönt. Taktikai dolgokat gyakoroltunk, de ez nem tetszik a gyerekeknek. A védekezésre kellett koncentrálnunk, mert tudtuk: ki lehet kapni Sopronban, de a játékunk nem tetszett. Talán csak a második félidő derekán tudtuk hozni a futballunkat. Nagyokat hibáztunk hátul, nem végeztük el a feladatainkat, Kovács Ferci és Farkas Bendegúz hozzáállását tudom csak dicsérni. Az első gól hamar érkezett, megvertek minket a jobb szélen, és a center is üresen érkezett. Nem léptünk ki a kis szögletre a 24. percben – ez volt a második gól. Még az ivószünetben is stabilizálni próbáltam a csapatot, de az első félidő végén újabb találatokat kaptunk. Nem volt ennyivel jobb a Sopron, ám a részünkről a gyakoroltakat hiányoltam. Félidőben felállást és pozíciókat is váltottunk. A 44. percben Farkas Bendegúz meglépett a jobb szélen, beadásszerű lövése utat talált a kapuba. Ez lendületet és önbizalmat adott, erőszakosabbak lettünk, de újabb találat sajnos már nem volt bennünk.  A vereség fő oka, hogy nem tartottuk be a taktikát – de remélem, mindez használ annyit, hogy amit megbeszéltünk, azt legközelebb betartjuk. Bő egy óra elteltével hajtottuk végre az első felépített akciónkat. A találkozó sajnálatos krónikájához tartozik, hogy Vecsera Balázst sérülés miatt voltam kénytelen lecserélni. A fiúkban több van, a fejükbe kell vernem, hogy a taktikában megbeszéltek be kell tartani – főleg akkor, ha egy jobban passzoló, gyors csapat az ellenfelünk. A cél, hogy a jövő héten a Győrújfalu ellen itthon tartsuk a három pontot

– foglalta össze a látottakat Nagy Krisztián.

  • Csatolt dokumentumok