A Magyar Labdarúgó-szövetség Versenybizottsága elkészítette a regionális U16-os bajnokság rájátszásának sorsolását. A 2023/24. évi regionális U16-os bajnokságok Alap csoportjainak első helyezett csapatai egyenes kieséses kuparendszerben oda-visszavágó mérkőzéseken döntik el a kettő feljutó hely sorsát. A továbbjutás, illetve az indulási jog eldöntése az alábbiak szerint történik:

1) Az a csapat szerzi meg az indulási jogot, amelyik a két mérkőzésen több gólt szerez (azaz nem számít az idegenben szerzett gólok száma).

2) Ha a két lejátszott mérkőzésen mindkét csapat ugyanannyi gólt szerzett, a visszavágó mérkőzés rendes játékidejének leteltét követően 2x15 perces hosszabbítás következik. A hosszabbításban több gólt szerző csapat szerzi meg az indulási jogot.

3) Ha a hosszabbítás során mindkét csapat ugyanannyi gólt szerez, vagy nem születik gól, akkor az indulási jog a büntetőpontról végzett rúgásokkal dől el.

 Az öt régió győztesei:

Észak-nyugat: Lurkó UFC

Közép-észak: KISE

Dél-kelet: Grosics Akadémia FK

Észak-kelet: Cigánd SE

Közép-dél: Kincsem SE

Az elkészített sorsolás alapján a Lurkó UFC erőnyerő lesz, és a Kincsem SE–KISE-párosítás továbbjutójával szemben dönti el, hogy ki jut fel az U17-es bajnokság Kiemelt csoportjába.

A találkozók időpontjai: június 8-a és június 12-e.

  • Csatolt dokumentumok