Szombathelyi Haladás VSE U12 – Lurkó UFC U12 2–4 (0–1, 0–1, 1–2, 1–0)
Lurkó UFC U12:
Torma L. – Hani B., Gécsek B., Pető-Takács B. - Pomper M., Fülöp R. – Horváth Cs., Petre A., Rétközi Á. Cserék: Németh Z., Holtay Zs., Verbovszki B., Rozmán Á. Vezetőedző: Balogh Bence.
Gólszerzők: Rétközi Á. (1., 0–1; 51., 1–3; 56., 1–4), Rozmán Á. (35., 0–2)

Hétközi fordulóval folytatta csapatunk a bajnokságot. Városi rangadót rendeztek, a Kondics utcai sportpályára látogattunk. Erősen szeles idő, sok kíváncsi szülő fogadta a gyerekeket. Még 38 másodperc sem telt el a mérkőzésből, Rétközi Ádám labdaszerzése után megzörrent a hazaiak hálója, hamar előnybe kerültünk és ügyesen adogattunk ellenfelünk térfelén.

A második játékrészben éledeztek a hazaiak, igyekeztek a játékot felépíteni, azonban remekül akadályoztuk meg. Egy ilyen labdakihozatalnál a kapus passzát csípte le Rozmán Áron és gurította a hálóba a labdát, kettőre növelve az előnyt.

A harmadik negyedre ritmust váltott a hazai alakulat, sikerült szépíteniük. Kezdeményezőbb felfogásban játszottak a Haladás VSE játékosai, azonban jól zártuk a területeket és gyorsan sikerültek az átmenetek támadásba, ami által két gólt is tudtunk szerezni!

Az utolsó felvonásra teljesen elfogyott a csapatunk, de foggal-körömmel küzdöttünk. Bár egy gólt szerzett még a hazai alakulat, de ez csak a szépítésre volt elegendő, 4–2-re győztünk!

Szeretnék gratulálni mindkét csapat játékosainak, igazi rangadót játszottak egymással. Mindkét csapat azt próbálta játszani, ami jelenleg az erőssége. A Haladás VSE kombinatív, kezdeményezőbb felfogásban, a játékot hátulról felépítve igyekezett focizni; amíg mi erre reagálva szűkítettük a területeket, agresszívak voltunk és labdaszerzés után gyors átmenetekkel próbáltunk eredményesek lenni. Én is örülnék, ha még kombinatívabb, hátulról felépített labdakihozatalokat tudnánk a meccs 80%-ban alkalmazni, de jelenleg még nem tart ott a csapat. Viszont a küzdeni akarás, az alázat és ez a mentalitás, ami már meccsek óta tart, nagy örömmel tölt el. Egy célt elértünk, még sok teendőnk van

– nyilatkozta Balogh Bence.

  • Csatolt dokumentumok