Ménfőcsanak ESK U19 – Lurkó UFC U19 1–3 (1–2)
Lurkó UFC U19:
Kovács D. (Kiss B., 90.) – Balikó, Janzsó, Lipics, Nemes (Németh R., 82.) – Kiss L. – Járfás (Hajmási, 74.), Séfer, Pusztai, Kárász (Séllei, 74.) – Bakos. Edző: Janzsó László.
Gólszerzők: Kárász (5., 0–1; 25., 1–2) Séllei (90., 1–3)

A regionális bajnokság Észak-nyugati csoportjának utolsó fordulójában Ménfőcsanakra látogatott a Lurkó UFC U19 (2002-2003). A zöld-feketék két ponttal előzték meg a hazaiakat, így a találkozó tétje a pontvadászat hetedik helye volt. Kemény, száraz pályán játszottak a csapatok. A mieink begyakorolt figura után szerezték meg első két góljukat. A 16-os környékén nagyon betömörültek a hazaiak, így a szélről vezetett támadások jelentették a megoldást. Előbb Kárász Noel fejjel volt eredményes, majd egy hasonló beadás után középen ismét neki készítettük elő a terepet lövésre, amit újfent értékesített a ballábas játékos. Még a szünet előtt szépített a hazai csapat. A szünetet követően sem változott a játék képe, a hazaiak középpályája mindig visszalépett, létszámfölényben voltak védekezésben, de mi is feljebb léptünk, hogy le tudjuk zárni a meccset. Ez végül a hajrában következett be: Bakos Bence beívelése után kavarodás alakult ki a büntetőterületen belül, majd Bakos ezúttal lövéssel kísérletezett, amit kiütött a csanaki kapus, ám a kipattanót Séllei Botond magabiztosan gólra váltotta, kialakítva a 3–1-es végeredményt.

A második félidőben úgy cserélt Janzsó László, hogy a lefújás pillanatában a keretünk 2002-es játékosai mind pályán legyenek, így a mai kiváló hozzáállásnak és motivált játéknak köszönhetően győzelemmel búcsúzhattak el a Lurkó UFC mezétől.

Csapatunk a három pont megszerzésével maga mögött tartotta a Ménfőcsanakot, így a 7. helyen zártuk a bajnokságot.  

Már az öltözőben jó volt a hangulat: nem engedtük el az utolsó meccset, szép játékkal szerettünk volna búcsúzni a szezontól. Az eredménytől függetlenül volt ma minden: kemény és felszabadult játék, helyenként érett futball, és óriási akarás. Persze ma is, ahogy a szezonban is, voltak hullámvölgyek: támadások itt is, ott is, de elmondhatom, hogy kifejezetten jó képe volt a játékunknak. Csak dicséret illeti a fiúkat, azt mutatták, amit elvártunk tőlük, és pluszt is tettek hozzá. Kifejezetten szépen zárták le Lurkós ittlétüket a 2002-esek, gratulálok nekik, és sok sikert kívánok további pályafutásukhoz

– értékelt a mérkőzést követően Janzsó László.

  • Csatolt dokumentumok