Lurkó UFC U17 – ESK Győr-Ménfőcsanak U17 2–0 (1–0)
Lurkó UFC U17: Kiss B. – Vajda (Varga T., 76.), Neszlinger, Várnai (Tóth D., 59.), Wágner – Lang – Makkos, Szár (Kovács Á., 59.), Hajba (Varga Mátyás, 70.), Varga Máté (Szabó B., 70.) – Prógli. Vezetőedző: Janzsó László.
Gólszerzők: Varga Máté (42., 1–0), Makkos (71., 2–0)
Kiállítva: Lang (38.)

Jó előjelekkel érkezetek a csanaiak a szombathelyi találkozóra, hiszen a legutóbbi fordulóban a győri rangadón a DANA Győrújfalut 4–1-re megverték. A mieink Andráshidáról hozták el magabiztosan a három pontot, és szerették volna folytatni az ott megkezdett szériát. Ez meg is történt a mai napon. Mi játszottunk jobban, ám a 38. percben egy távolról valóban komolynak tűnő, ám egyértelműen nem szándékos belépő után Lang Barnabást – elhamarkodottan – kiállította a játékvezető. Az esetnél Jászai Mari-díjra is esélyes vendégjátékos egyébként végig is játszotta a mérkőzést. A kiállítást követően pár perc múlva megszereztük a vezetést: Makkos Máté húzta meg a szélét és beadását Varga Máté a 16-osról bombázta a kapuba, 1–0. Fordulás után sem látszódott a létszámkülönbség. A 70. percben Makkos Máté helyezkedett jól, és szintén szélről érkező labdát egy kis keringő után a 15 méterről a bal alsóba rúgta, kialakítva a 2–0-s végeredményt.

Folytatás a tervek szerint a jövő héten az Üstökös ellen idegenben!

Az első perctől fogva irányítottuk a mérkőzést. Helyzeteket dolgoztunk ki és veszélyeztettük az ellenfél kapuját. A találkozó elején a középpályán a sok labdaszerzés ellenére nem tudtunk igazán érvényesülni, de ez csak átmeneti problémának bizonyult, ugyanis 25 perc elteltével itt is remekeltünk. A félidő hajrához közeledve bebizonyosodott: a színész- és drámatagozat továbbra is jól működött a csanakiaknál, mi pedig megfogyatkoztunk. Ezt követően sem változtattunk a felállásunkon! Valamivel több feladat hárult a belső védőkre és középpályára. A második félidőben sem adtuk fel a terveinket, hiszen csak támadásokból lehet gólt szerezni! Tudatos játékfelépítéssel mentünk előre, úgy tűnt mintha mi lennénk emberelőnyben. Cseréink is folyamatosan játéklehetőséget kaptak és jól is léptek be a meccsbe. Hét fiatallal játszottunk, egy szűk órát emberhátrányban futballoztunk, és így is nagyon szép eredményt értünk el. A dicséret mindenkit maximálisan megillet. Én pedig ezúton is boldog születésnapot kívánok Édesanyámnak

– foglalta össze a látottakat Janzsó László.

  • Csatolt dokumentumok