A Lurkó U15-ös (2006) korosztálya számára négy meccs is elmaradt 2020 őszén: a Sárvár, a Ménfőcsanak, a Pápa és a MiTE elleni találkozók pótlására valószínűleg februárban kerül sor. Az elmúlt félszezon értékelésére Nagy Krisztiánt, a korosztályunk edzőjét kértük:  

Az előző szezonokban többen távoztak a Lurkótól, köztük olyanok, akik hosszú éveket töltöttek el nálunk. Igyekeztünk már tavaly is és idén is igazolni – elsősorban vidékről – és ez a koncepció működött is. Ügyesek azok, akik hozzánk érkeztek. Jelenleg az építkezés fázisában vagyunk, össze kell rázódnunk – ehhez türelemre van szükség. A célunk az utánpótlás-nevelés és a játéklehetőség biztosítása, ettől függetlenül én jobb eredményre, több pontra, jobb helyezésre számítottam ezen az őszön. Több van bennünk – egyelőre az útkeresés és építkezés fázisában vagyunk. Vannak megbízható játékosaim – nem biztos, hogy ők a legjobb formában vannak, de a hozzáállásuk és az akaraterejük megkérdőjelezhetetlen. Lehet, hogy magasabb szinten is játszhatnának néhányan – ők azok, akiktől többet várok tavasszal, mint amennyit mutattak ősszel. A képességeik alapján jobb teljesítményre hivatottak – az én feladatom az, hogy előcsalogassam belőlük ezt a tudást és valós produkciót.
Az edzéslátogatottság már a felkészülés során is hagyott kívánni valót maga után – a nyári munkánk talán két hétben volt igazán értékelhető. Nehezen indult így a bajnokság, ám a második fordulóban mégis volt egy bravúrmeccsünk – ott lehetett látni, hogy mi is rejlik a fiúkban. Keveset tudtunk taktikát gyakorolni és nagylétszámú feladatokat végezni, ezek hosszútávon hiányoztak.
Igazából két mérkőzés kivételével – a Zalaegerszeg és a Mosonmagyaróvár nem a mi szintünkön vannak – partiban voltunk mindig. Apróságokon múlott sokszor a pontszerzés, ez az, ami bosszant. Általában a második félidőben rontottunk, és a kondicionális problémák itt ekkor ütköztek ki.
Tavasszal rövidebb idő alatt több meccset fogunk játszani: négyet „átviszünk” őszről, nagy megterhelés lesz ez a fiúknak – ezért kértem, hogy a tanulás mellett fejben és testileg is készüljenek a bajnokságra, hiszen erőltetett menet elé nézünk.

– összegzett Nagy Krisztián.  

  • Csatolt dokumentumok