FC Nagykanizsa U12 – Lurkó UFC U12 3–2 (3–0)
Lurkó UFC U12: Gáspár – Molnár G., Lakner, Gudui – Varga, Alasz, Tompa, Farkas – Gartner. Csere: Andor. Edző: Joó Bálint.
Gólszerzők: Tompa (38., 3–1), Gartner (55., 3–2)

A szezon utolsó találkozóján Nagykanizsán szerepelt a legkisebb versenyző korosztályunk. A mérkőzés elején támadólag léptek fel Joó Bálint tanítványai. A hazaiak előreívelt labdákkal próbáltak operálni, melyben az erős szél is segítségükre volt. A piros-kékek vezető találatáig mindkét oldalon alakultak ki gólszerzési lehetőségek, majd a 13. percben a Nagykanizsa kihasználta a vendégek védelmi megingását, mellyel megszerezte a vezetést. Ez a bekapott gól láthatóan megfogta a Lurkót, emellett a kanizsaiak kellemetlen, helyenként kemény, harcias játékára sem találták az ellenszert, nehezen, alig-alig tudták csak feltörni a hazaiak szervezett védekezését. Újabb két védelmi bizonytalanságot kihasználva, háromgólos hazai vezetéssel vonultak szünetre a csapatok.

A félidőben láthatóan összekapta magát a Lurkó, taktikát váltottak a második játékrészre, ekkor már egyértelműen irányították a találkozót. A hazaiak minden áron próbálták védeni az előnyüket, helyenként nem túl sportszerű eszközöket is bevetve, emiatt rengeteget állt a játék, elvétve alakulhatott csak ki folyamatos foci. A második félidőben becsülettel küzdött a Lurkó, mindent megtettek, hogy megfordítsák a mérkőzést, és noha a végén teljesen kapujuk elé szorították ellenfelüket, megvolt a lehetőségük az egyenlítésre is, ezúttal erejükből csak a találkozó szorosabbá tételére futotta. A második félidőben nyújtott teljesítményére büszkék lehetnek a srácok!

Vereségével a Lurkó UFC U12 (2009) a 11. helyen zárt az U12-es Kiemelt bajnokság Észak-nyugati csoportjában.

Sajnos egy félidőnyi előnyt adtunk ma ellenfelünknek. Védekezésben nagy hibákat követtünk el, ezeket ma a Nagykanizsa ki is használta. Noha nem kezdtük rosszul a találkozót, az első bekapott gól után nem tudtunk mit kezdeni az ellenfél agresszív, kemény játékával, illetve a védőink mögé ívelgetett, hosszú labdáikkal, melyeknél az erős szembeszél sem volt segítségünkre. 
A szünetben formációt váltottunk, illetve néhány pozíción is változtattam, melynek meg is lett az eredménye. Mi irányítottuk a játékot a második félidőben, emellett ekkor már agresszivitásban is a hazaiak fölé tudtunk nőni, amelynek gólokban is meg lett az eredménye részünkről. Bár mindent megtettek a srácok a második félidőben, hogy legalább döntetlenre mentsük a találkozót, amire a végén meg is volt a lehetőségünk, sajnos ezúttal nem sikerült. Ami viszont pozitívum a mai meccsel kapcsolatban, hogy háromgólos hátrányban sem adtuk fel, és vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe, illetve ami nagyon fontos: megmutatták a srácok, hogy van tartása a csapatnak. Úgy gondolom, hogy ma minimum a döntetlenre rászolgáltunk volna. Az első félidei hibáinkból tanulnunk kell, a második félidei teljesítményünkre viszont lehet építeni. Rengeteget kell még tanulnunk, viszont játékban sokat léptünk előre, hétről-hétre fejlődnek a gyerekek, és számomra nem az eredmény, hanem a gyerekek fejlődése a legfontosabb, ami mindenképpen bíztató a jövőre nézve

– foglalta össze a látottakat Joó Bálint, csapatunk edzője.

 

  • Csatolt dokumentumok