Pápai ELC U13 – Lurkó UFC U13 1–1 (0–1) 
Lurkó UFC U13: Juhász – Molnár, Gudui, Lakner, Andor- Farkas, Tompa, Varga – Gartner. Cserék: Pék, Szalay, Széplaki, Polgár, Takács, Sántha, Kraller. Edző: Joó Bálint.
Gólszerző: Polgár (24., 0–1)

A hétvégi fordulóból szerdára előrehozott bajnokin, Pápán lépett pályára a Lurkó U13-as csapata. A mérkőzést megelőzően mindkét együttes egy-egy győzelemmel és vereséggel, azonos pontszámmal foglalt helyet a tabellán. 

Az elejétől fogva látszódott, hogy két jól szervezett csapat összecsapására kerül ma sor. Az első 20 percben nehezen találtak fogást egymáson az együttesek. Valamivel többet veszélyeztettek a hazaiak, de a Lurkó kapusa magabiztosan hatástalanította a pápai lehetőségeket. A 24. percben egy szépen végigvitt vendégtámadás végén az első próbálkozást még bravúrral hárította a hazaiak kapusa, a kipattanó labdát viszont már Polgár Ádámnak sikerült a kapuba juttatnia, 0–1.  

Ezután sokáig úgy tűnt, hogy kézben tartja a mérkőzést a Lurkó, nem sikerült azonban megrúgni a második gólt és ezzel lezárni a találkozót. Az 54. percben, egy hazai támadás végén, lesgyanús szituációban kapott kiugratást a pápaiak támadója értékesített, ezzel beállítva az 1–1-es végeredményt. Összességében, a játék összképét tekintve, egy színvonalas találkozón, igazságosnak mondható eredmény született. 

Egy jól képzett, szervezett, jó csapattal játszottunk ma egy kiélezett, színvonalas mérkőzést. Edzéseken elsősorban a védekezésünket igyekeztem stabilizálni, és a taktikai dolgokra helyeztük a hangsúlyt. Úgy gondolom, hogy ez meg is látszott a játékunkon, stabilok voltunk, többnyire jól alkalmaztuk az edzéseken gyakoroltakat. Ebből a szervezett védekezésből próbáltunk a pálya középső zónájában labdát szerezni, majd ezekből minél gyorsabb ellentámadásokat vezetni. A mérkőzés elején ellenfelünk, míg a végén inkább mi domináltunk. Az utolsó 20 percben közel álltunk a győztes gól megszerzéséhez, de sajnos a befejező zónában nem voltunk kellően határozottak, rossz döntéseket hoztunk. Összességében úgy érzem, hogy igazságos végeredmény született. Elégedett vagyok a srácokkal, a mai teljesítményünkre lehet, és kell is építeni. Dolgozunk tovább

– nyilatkozta Joó Bálint a mérkőzést követően.

 

  • Csatolt dokumentumok