A Lurkó UFC 2009-es korosztálya, azaz az U15-ösök a Regionális bajnokság Alap-szekciójának Északnyugati csoportjában szerepelt a 2023/2024-es kiírásban. Az alapszakaszban 13 mérkőzést vívtak meg a szombathelyiek: az Üstökös FC Győrrel és az FC Ajkával egyetemben tizenkettőt meg is nyertek, éppen egymást verték körbe a trió tagjai. Így tavasszal már a felsőházban folytathatták a küzdelmet a dobogósok, ahol az oda jutott hét csapatra 12 találkozó várt. Egyedül a Lurkó UFC maradt veretlen! A 10 győzelem és a 2 döntetlen már három forduló a bajnokság vége előtt aranyérmet jelentett a klub számára! Aztán az osztályozón – ami a Kiemelt-csoportba kerülésről döntött – a Lisztes Krisztián által fémjelzett fővárosi UDSE ellen mutathatták meg tudásukat a vasiak: a két szoros mérkőzés alapján a budapestiek kerültek ki győztes a párharcból, 2–0-val ők jutottak tovább.

Az alapszakaszban 34, míg a rájátszásban 11 találatot szerzett Gartner Raul, ezzel ő lett a Lurkó UFC és a bajnokság gólkirálya. A 25 találkozón mindössze 19 gólt kaptak Iszak Sándor tanítványai – ez volt messze a legkevesebb. Mindig a játék építésére, a futball játszására törekedett a csapat, ez pedig eredményességgel is párosult.

A bajnokság során a Lurkó UFC U15-ben pályára léptek: Gáspár Bence, Szalai-Horváth Alex (kapusok) – Andor István, Babarcki Károly Dominik, Bertók Gergő, Farkas Bendegúz, Gartner Raul, Gombos Zalán, Gudui Dániel, Horváth Sámuel, Horváth Zalán, Joó Barnabás, Lakner Olivér, Molnár Gábor, Paukovits Márton, Poór Botond, Porkoláb Patrik, Rigó Vince, Tompa Ádám, Varga Nimród, Vert Zsolt (mezőnyjátékosok).

Ősszel, a hatodik fordulótól vettem át a csapat irányítását. Nagyon jó garnitúrát kaptam, akik vevők voltak a munkára. Sokat léptünk előre a labdakihozatalban. Kellően türelmesek voltunk a támadásépítésben, szépen alakítottuk ki a kedvező játékhelyzeteket. Játékstílusunkat labdával és a labda ellen is meg tudtunk mutatni. Az eredmények alapján remek szezont tudtunk le, de a legfontosabb, hogy önmagukhoz képeset egyénenként is sokat fejlődtek a fiúk! Tavasszal a sok iskolai sportesemény miatt több volt a hiányzás, de a holtpontokon mindig átlendültünk és aranyérem kerülhetett a nyakunkba! Sajnálom, hogy az osztályozó két szoros mérkőzésén nem sikerült a továbbjutást kivívnunk, de így is nagy dicséret illeti a keret minden tagját – mondta a szezonról Iszak Sándor.

A játékosokhoz szólva így értékelte a magunk mögött hagyott egy évet a vezetőedző:

Aki ismer, az tudja: ami a szívemen, az a számon. Ami a legfontosabb: ez a csapat megnyerte a bajnokságot! Ez óriási siker! Nagyon sok sportoló – de maradva a labdarúgásnál – soha nem nyer bajnokságot! Lesz hatodik, második, tizedik, de bajnok sosem! Ha jól mondom, Ti életetekben először most nyertetek bajnoki címet! Hogy ez a regionális bajnokságban történt? A Ferencváros az NB I-ben minden évben nagyjából ugyanazokat a csapatokat veri és előzi meg és úgy lesz bajnok. Az is lehet, hogy ez egyben az első és az utolsó bajnoki címetek – kívánom, hogy ne így legyen! De ha többet nem lesztek bajnokok, jó focisták akkor is lehettek! Hogy az osztályozó nem úgy sikerült, ahogy terveztük, annak az okát mindnyájan tudjuk. Azonban itt sem égtünk le, tisztességesen helyt álltunk! Lehet, hogy még nem értünk meg erre a feladatra?! Számomra ez a szezon hatalmas élmény volt és óriási siker, egyben nagyon nagy tanulság is! Szeretném megköszönni azt a munkát, amit ebbe beletettetek! Külön köszönöm a szülőknek, hogy TÁMOGATTAK és SEGÍTETTEK benneteket! Köszönöm Takács Gabriella kolléganőm szakmai segítségét! Köszönöm a Lurkó UFC vezetőinek és a technikai munkatársaknak, hogy minden próbáltak biztosítani a jó szerepléshez! Mindenkinek jó pihenést és kellemes nyarat kívánok!

  • Csatolt dokumentumok