Wiener Sport Club torna, 2019. 06. 16. Bécs

Illés Akadémia-Wiener Sport Club 1:0  gól: Szijjártó Ábel

Fizikálisan erős csapat ellen játszottunk. Mindkét csapat letámadott, magasan védekezett. Nagyon sok párharc, labdabirtoklás, váltás volt a mérkőzésen. Az átmeneteink jók voltak, veszélyes támadásokat vezettünk, illetve labdavesztés után jól támadtunk vissza. Mindkét kapu előtt adódott helyzet, mi tudtunk egy gólt lőni, amivel megnyertük a mérkőzést. 

Illés Akadémia - Austria XIII. 0:1 

Ellenfelünk magasan védekezett, ennek ellenére kisebb hibáktól eltekintve jól, bátran hoztuk ki a labdákat. Jól építettük támadásainkat, többször eljutottunk a kapu elé, mezőnyfölényben játszottunk, sajnos helyzeteinket kihagytuk. Ellenfelünk teljesen veszélytelen volt a kapunkra, ennek ellenére az utolsó percekben egy pontrúgásból megszerezték a győztes gólt.

Illés Akadémia-SC Columbia Floridsdorf 1:0 gól: Őri Bálint

A vereség miatt győzelmi kényszerben játszottunk, ennek megfelelően már a mérkőzés elején kapujához szögeztük ellenfelünket. Letámadásokból, visszatámadásokból nagyon sok labdát szereztünk, ellenfelünk szinte át sem lépte a félpályát. Futószalagon alakítottuk ki a helyzeteket, de ismét góliszonyban szenvedtünk. Azért a nagy számok törvénye ismét beigazolódott a sok helyzetből azért lőttünk egy gólt és megnyertük a mérkőzést.

Elődöntő :

Illés Akadémia-SC Team Wiener Linien 2:1 gól: Vert Bence, Abért Barna

Az elődöntőben jó csapat ellen játszottunk, játékosai képzettek voltak, sok 1:1 elleni játékhelyzet alakult ki. A labdaszerzések utáni átmenetekből jól jöttünk ki, veszélyes kontrákat vezettünk. Két gyors ellentámadásból szép gólokat lőttünk. Vetélytársunk két gólunkra eggyel tudott válaszolni, így megnyertük a mérkőzést. 

Döntő :

Illés Akadémia-Austria XIII. 1:0 gól: Vert Bence

A döntőt csoportbeli riválisunkkal játszottunk. A vereség miatt volt miért visszavágni. Nagyon motiváltan, lendületesen, kellő agresszivítással kezdtük a mérkőzést. Szép támadásokat vezetve kedvünk szerint alakítottuk ki a helyzeteket, labdavesztések után jól támadtunk vissza, a labdát ott tudtuk tartani az ellenfél térfelén. A helyzetkihasználásunk ismét hagyott némi kivánnivalót maga után, még büntetőt is hibáztunk. Már a mérkőzés elején eldönthettük volna a mérkőzést, de helyzetkihasználásunk miatt nehézzé tettük magunknak. Egy jól eltelált lövésből azért sikerült gólt lőnünk, amivel végül a mérkőzést és a tornát is sikerült megnyernünk.

Takács Csaba edző :

"Levezetésként Bécsben, a Wiener Sport Club által szervezett tornán vettünk részt U12-es csapatunkkal! Részvételünk a tornán azért volt érdekes, mert a csapat első nagypályás (10+1) megmérettetése volt. Fizikálisan erősebb csapatok ellen játszottunk, de ez egy jó felmérő volt az aktuális tudásunkról. Képet kaphattam arról, hogy a csapat hol tart a fejlődésben. A tornát végül sikerült megnyernünk és a csapat teljesítményével is elégedett lehetek. Minden mérkőzésen a mi akaratunk érvényesült, nagy nyomást tudtunk helyezni ellenfeleinkre. Védekezésben stabilak voltunk, magas labdabirtoklási fölényban játszottunk. Támadásban kreatívak voltunk, szép kombinációkkal, egyéni megoldásokkal juttottunk el az ellenfél kapuja elé. Helyzetkihasználásunk lehetett volna jobb, de most ez is elég volt a tornagyőzelemhez."

Keret: 

Németh Bence, Pfender Gergő kapusok, Szalay Márk, Szijjártó Áron, Rózsa Máté, Pál Levente, Palkó Áron, Vert Bence, Paizs László, Őri Bálint, Szijjártó Ábel, Szabó Bence, Csonka Gergő, Abért Barna, Németh Richárd, Varga Mátyás

Edző: Takács Csaba, Szűcs János