Janzsó László, a Lurkó UFC U19-es (2002-2003) korosztályának edzője tekintett vissza az elmúlt napok eseményeire. Hétfőn kezdte meg a tréningeket a csapat, szombaton pedig egy gyakorlómérkőzést is játszott a társaság.

Meglepődtem az első edzésnapon: az öltözőben sokan fogadtak – jó érzés volt, hogy ennyien megjelentek. Érezhető volt, hogy a srácok munkára éhesen érkeztek, vágytak a társaságra, a játékra, a futballra. Tizennégy fővel kezdhettük el az edzéseket – betegség miatt nem is volt hiányzónk. Visszatért Járfás Gergő, Kárász Noel, Balikó Tamás, Bakos Bence, valamint Séllei Botond is 100%-os állapotba került. Van sajnos egy új sérültünk: Németh Raul, bízom abban, hogy mielőbb ismét rendelkezésünkre áll. A tervek szerint február 6-ig hat edzőmérkőzést játszunk, a programunkat ennek megfelelően állítottuk össze.
Pozitív tapasztalataim voltak a héten: szeretném, hogy megmaradjon a lendületünk, és kerüljenek el bennünket a betegségek és a további sérülések. Úgy éreztem: van, akit vissza is kell fogni a visszatérését követően – bízom abban, hogy mindenki megérti, velük és értük dolgozunk. A héten a célunk az volt, hogy eltűnjön a bejglihas! Futás, majd kis- és nagyjáték volt a programban – a terhelést szép fokozatosan tervezzük.
Szombaton játszottunk egy gyakorlómérkőzést – a felnőttfutballhoz régóta hozzászokott csapat ellen futottunk ki a pályára. A Jánosháza a játéktér minden szeglegét kihasználta – így mi is kisebb távolságokat tartottunk a védekező zónában. A csibészségünk és a fiatalos lendületünk megvolt, ám a rutinosabb csapat 3–1-re nyert. Egy szép Hajmási-Séfer kombináció után – utóbbi góljával szépítettünk. A mai meccsen a hiányzók visszarázódása, a kondíció építése volt a célunk, jót játszottunk, a foglalkozás elérte a célját – talán túlzottan tisztelettudóak voltunk. Folytatás a jövő héten!

 

  • Csatolt dokumentumok