Lurkó UFC U16 – Balatonfüredi USC 1–0 (1–0)
Lurkó UFC U16: 
Mayer (Répcei, 46.) – Hütter, Ilnicki, Bódi (Horváth D., 46.), Joó – Nyőgéri (Karáth, 46.), Polgár B., Porkoláb (Kovács F., 46.) – Végh (Paukovits, 90.), Gartner (Onsinyo, 56.), Karáth. Vezetőedző: Somlai Roland.
Gólszerző: Végh (25., 1–0)

A sors(olás) fintora, hogy nem csak az első, hanem a második 2024-es bajnoki mérkőzést is az U16-osok (2008) játszották a Lurkó UFC korosztályai közül. A végig sportszerű találkozón a zöld-feketék az első félidő közepén szerezték meg a vezetést! Porkoláb Patrik labdaszerzése után Gartner Raulhoz passzolt, aki rávezette védőjére a labdát, majd kitette jobba. Ott Polgár Bálint felnézett, és az a 16-oson belüli üres területre továbbított: az oda befutó Gartner Raul átvette, elpöckölte a rárontó kapus mellett, Végh Máté pedig az üres kapuba passzolt, 1–0. A gól után inkább a vendégek akarat érvényesült, kiválóan játszottak, kapusainknak többször is bravúrt kellett bemutatnia, de a védelem állta a sarat.

Nem könnyű minden félévben új csapatot építeni, ez ma is bebizonyosodott. A Füred nagyon jó együttes: mivel hétközi meccs volt a mai, ők a legerősebb összeállításban szerepeltek. Jó focit játszanak, így nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült nyerni! Ma sok mindent visszaadott a sors abból, amit korábban elvett – van ilyen is, el kell ismerni: ma nem mi voltunk a jobbak. Sportszerű találkozót játszottunk. Küzdöttünk becsülettel, de nem voltunk topon, az ellenfelünk volt egyértelműen a frissebb. Mi még messze vagyunk az összeszokottságtól: hullámzóan teljesítenek a srácok. Sok munkát tettünk a csapatba, nagyon örülök a három pontnak

– nyilatkozta Somlai Roland vezetőedző.

  • Csatolt dokumentumok