Kincsem LSE U16 – Lurkó UFC U16 3–1 (1–0, 3–1, 3–1)
Lurkó UFC U16:
Varga B. – Varga N., Ilnicki, Bódi, Kálócz – Csóri, Kovács F. – Nyőgéri (Karáth, 83.), Polgár B. (Gartner, 46.), Porkoláb (Mayer, 83.) – Végh. Vezetőedző: Molnár Károly.
Gólszerző: Végh (53., 1–1)

Kétgólos előnnyel utazott el Tápiószentmártonba a Lurkó UFC U16 (2008): a zöld-feketékkel ma sajnos nem tarthatott a vezetőedző, Somlai Roland. A kispadon Molnár Károly osztotta az instrukciókat. A Kincsem LSE záróbankettjét ezen a napon tartotta, így sok-sok korosztály – és szüleik – nézték meg a találkozót: biztosan ez volt a teljes szezon leglátogatottabb találkozója!

A hazaiak bekezdtek, és hamar, a 6. percben meg is szerezték a vezetést. Ez okozott némi zavart nálunk, ám aztán rendezni tudtuk a sorokat. A szünetben pedig még inkább átbeszélték a teendőket a stábbal.

Az 53. percben egyenlítettünk! Végh Máté 20 méteres szabadrúgására nem volt ellenszer, 1–1. Több lehetőségünk is volt, de sajnos ezek kimaradtak. Ráadásul az Pest vármegyeiek két kontra után is betaláltak, így egalizálták a párharcot. A Kincse LSE a 89. percben kiállítás miatt megfogyatkozott.

A szabályok alapján hosszabbítás következett. Mindkét kapu előtt voltak lehetőségek, fölénybe kerültünk, de közelebb kerülnünk nem sikerült. A 104. percben Kovács Ferenc megkapta második sárga lapját, így mi is 10 emberrel folytattuk. Nagy nyomást helyeztünk a hazaiakra, azonban maradt a 3–1, így büntetőpontról elvégzett rúgások döntöttek az osztályváltásról!

Nálunk Végh Máté kezdett: ahogy a szabadrúgást, ezt is gólra váltotta, 0–1! A hazaiak kapufát rúgták! A második körben Ilnicki Marcell volt magabiztos, 0–2. A Kincsem LSE büntetőjét Varga Benedek hárította! Csóri Ádám elegánsan lőtt a kapuba, 0–3. A tápiószentmártoniak rúgója fölé lőtt, így 3–0-val a Lurkó UFC nyert és jutott a kiemelt csoportba!

A meccs elején hamar előnybe kerültek a hazaiak, ám amint magunkhoz tértünk, átvettük az irányítást és a II. félidő elején egyenlítettünk is. Sőt, a győzelemre hajtottunk – talán ezért is tudtak kontrázni a tápiószentmártoniak, így 90 percet követően 3–3 volt az eredmény összesítésben. Jól bírtuk a hosszabbítást, itt azonban az összes helyzet – az övéké is és a miénk is – kimaradt. A 11-eseknél remekeltek rúgóink, egyet pedig a kapusunk hárított, így emlékezetes kupacsata végén a bajnoki cím után a feljutásnak is örülhetünk! Mindenki kiadta magából a maximumot, az ünneplés már az utolsó 11-es után elkezdődött…

– nyilatkozta boldogan Molnár Károly.

  • Csatolt dokumentumok